Home > Special Care

 

Special care

fiber force paardenvoer

Fiber Force | Vezelrijke voor een evenwichtige darmwerking

Cavalor® FiberForce is een vezelrijke voeding met zeer laag suiker- en zetmeelgehalte die bijzonder geschikt is voor paarden met specifieke aandoeningen zoals maagzweren, maagdarmproblemen, insulineresistentie (IR), laminitis (hoefbevangenheid), ziekte van Cushing, maandagziekte (tying up), kolieken en/of spierproblemen.

Cavalor® FiberForce bevat een mengeling van de belangrijkste vezelbronnen en geëxtrudeerde vezelpellets. De formule heeft het laagst mogelijke suiker- (3%) en zetmeelgehalte (5%) voor een volledige paardenvoeding. Het totale suiker/ zetmeelgehalte is nog lager dan in de meeste hooisoorten. Digest Control garandeert het laagste zetmeel- en suikergehalte in onze paardenvoeding wat een bijzonder positief effect heeft op de darmwerking.

Door dit lage suiker- en zetmeelgehalte en het hoge vezel- en oliegehalte is Cavalor® FiberForce uiterst geschikt voor paarden met bovengenoemde problemen.

fiber force paardenvoer

Fiber Force Gastro| Vezelrijke muesli voor een gebalanceerde maagfunctie

Cavalor® FiberForce Gastro is rijk aan vezels voor een gebalanceerde maagfunctie. Hoog aandeel vezels; een mix van luzerne, teff en bietenpulp, met 8% luzerne stengels. Ideaal om de speekselproductie te stimuleren om maagzuur te neutraliseren. Energie uit vetten en vezels komt langzaam vrij.

Cavalor® FiberForce Gastro is Verrijkt met zuurtebuffers. De kruidenmix beschermt de maagwand tegen irritatie. Bijsturende werking om pH waarde in de maag neutraal te houden.

Cavalor® FiberForce Gastro is laag in zetmeel (6%) en suiker (4%) – bevat fenegriek. Houdt glucose en insuline levels in het bloed in balans – ideaal voor paarden met maagproblemen. Fenegriek is extra smakelijk om eetlust te stimuleren. Met geëxtrudeerde granen voor goede vertering.

langzame afgifte van energie – langdurige energie.
hoogwaardige vetten – licht verteerbaar.

pianissimo paardenvoer

Pianissimo | Voor “vurige” paarden en paarden die het kalm aan moeten doen

Cavalor® Pianissimo is speciaal samengesteld voor paarden die last hebben van “stress” of zich moeilijk laten berijden. Cavalor® Pianissimo bevat alle voedingscomponenten voor een evenwichtige en complete voeding voor een sportpaard. Het is uitstekend geschikt voor paarden die op rust staan. Om deze paarden niet te veel energie te geven, wordt gewoonlijk minder krachtvoer gegeven en meer ruwvoer. Hierdoor ontstaat echter een gebrek aan evenwicht in de voeding.

Cavalor® Pianissimo heeft een zeer laag eiwitgehalte (7,75% Vre) waardoor het heel goed te gebruiken is naast ruwvoer, dat zeer rijk is aan eiwit (zoals kuilgras of voorjaarsgras). Immers, overmaat aan eiwit in het voederrantsoen is sterk af te raden. Het lage eiwitgehalte maakt dat Cavalor® Pianissimo ook geschikt is voor paarden die aan het “aftrainen” zijn na een seizoen, paarden die tijdelijk op rust staan (herstel), paarden die gevoelig zijn voor een teveel aan eiwitten en voordrooggras als ruwvoer krijgen.

strucomix sensitive

Strucomix Sensitive | Als voer bij paarden gevoelig ligt!

Cavalor® Strucomix Sensitive is een goed uitgebalanceerd voeder voor gevoelige paarden. Deze mengeling bevat een weldoend kruidenmengsel op basis van brandnetel, gember en viooltjeskruid en drijft toxines sneller uit het lichaam; m.a.w. het zuivert het lichaam en brengt het weer in balans. Het zuiveringsproces heeft een heilzaam effect op de huid en optimaliseert de vertering. Daarnaast spaart het lage eiwitgehalte de lever en verhindert het overtollig warmteverlies en zweten.

Ten slotte is Cavalor® Strucomix Sensitive rijk aan ruwe vezels en vet. Deze combinatie zorgt voor een trage en veilige vrijstelling van de energie. Cavalor® Strucomix Sensitive wordt gecombineerd gegeven met grofstengelig droog hooi.

Zeker geen kuilvoer of jong gras meevoeren!

mash & mix paardenvoer

Mash & Mix | Slobber, een welverdiende beloning na een zware inspanning

Na een zware inspanning heeft het paard geen behoefte aan een sterk geconcentreerd krachtvoer, maar neemt het liever een lichte, makkelijk te verteren maaltijd: Cavalor® Mash & Mix!

Dit voeder is speciaal samengesteld uit smakelijke en zeer licht verteerbare natuurlijke grondstoffen die de spijsvertering stimuleren. Cavalor® Mash & Mix bevat uitsluitend goed ontsloten voedingsstoffen (behandelde granen, zemelen en lijnzaad) en smakelijke groenten.

Dankzij Cavalor® Mash & Mix neemt uw paard na een zware inspanning weer voldoende vocht en elektrolyten op voor een betere recuperatie na inspanning. Daarom is Cavalor® Mash & Mix met het MEGA ELECTROLYTE concept een werkelijk verantwoorde beloning na een zware inspanning.

Cavalor® Mash & Mix is ook welkom tijdens koude winterdagen als licht verteerbare energiebron (aangelengd met warm water).

Maagzweren

EMS

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op